Zrenjaninski put 94
Beograd
Telefon: +38161 654 33 78
E-mail: skolatulumba@gmail.com

Jezici

Naučite sa nama poslovni engleski, nemački ili turski i vežbajte konverzaciju na individualnoj, poluindividualnoj, grupnoj nastavi ili radionicama. Na specijalizovanim kursevima naučite pregovaranje, pisanje mejlova i poslovnu korespodenciju na stranom jeziku. Pripremite se za upis na Filološki fakultet ili za polaganje nekog od međunarodno priznatih ispita, na nastavi koja se održava u našoj školi, putem interneta ili u Vašem domu ili firmi. Organizujemo sve vrste kurseva za odrasle, tinejdžere i decu školskog i predškolskog uzrasta koja će jezik najbolje naučiti kroz igru! Naučite jezik kroz zabavu i u prijatnoj atmosferi!

Kako formiramo grupe? Da li ste se odlučili koji jezik želite da učite? Pozovite nas, dođite na besplatno testiranje i odredićemo Vaš nivo znanja.

Škola je otvorena tokom celog dana, radnim danima i vikendom, što Vam omogućava da časove pohađate kada god Vi to želite. Na osnovu Vašeg nivoa znanja i raspoloživog vremena, rasporedićemo Vas u grupu čiji su časovi u terminima koji Vama odgovaraju. Kod formiranja grupa veoma vodimo računa da svi polaznici u istoj grupi, kako deca tako i odrasli, imaju isti nivo znanja jezika kako bi svaki pojedinac mogao da napreduje i najbolje savlada jezik koji uči. Kod nas je upis uvek u toku, što znači da možete da se upišete i krenete na kurs ili individualne časove jezika koji želite bilo kada u toku godine! U zavisnosti od potreba i afiniteta, kod nas polaznici mogu učiti strani jezik kroz grupnu, poluindividualnu ili individualnu nastavu. Sve vrste kurseva koje nudimo u našoj školi održavaju se u grupnoj, poluindividualnoj i individualnoj nastavi, ostavljajući polazniku izbor metode rada koja njemu najviše odgovara.

U školi stranih jezika „Tulumba“ se već više od 6 godina održavaju visokokvalitetni kursevi koje vode mladi, ambiciozni, kreativni i stručni diplomirani profesori stranih jezika predani svom pozivu. Naročito smo ponosni na naš metod rada u veoma malim grupama (od 2 do 6 polaznika) koji se tokom proteklih godina pokazao i kao najbolji metoda rada koji omogućava individualni pristup svakom učeniku.

Osim standardnih jezika koje imamo u ponudi za grupnu nastavu, kod nas možete naučiti i sledeće jezike: švedski, češki, poljski, slovački, portugalski, japanski, kineski, bugarski, ukrajinski, mađarski, holandski, rumunski, slovački, albanski, danski, grčki i mnoge druge jezike. Ove jezike možete učiti kroz individualnu nastavu.

Nivoi učenja stranih jezika

Zajednički okvir za jezike CEF koncipirao je Savet Evrope da bi se odredili nivoi na kojima se nalaze svi oni koji uče strane jezike širom Evrope, kao i da posluži kao smernica za učenje, predavanje i procenu svih glavnih evropskih jezika.

Savet Evrope je 2001. godine rezolucijom preporučio korišćenje CEF-a kako bi se uspostavili sistemi validacije znanja jezika. Šest referentnih nivoa (A1 - C2) je široko prihvaćeno kao gradirajući standard jezičke sposobnosti pojedinca.

CEF - COMMON EUROPEAN FRAMEWORK language scale

Zajednički okvir za jezike Saveta Evrope

CEF (Common European Framework) je sistem standardizacije ocenjivanja nivoa znanja u cilju uniformisanja vrednosti izdatih sertifikata usled sve veće fluktuacije stanovništva i radne snage u okviru Evropske Zajednice. Sastoji se od ukupno šest nivoa jezičke kompetentnosti označenih slovima (A, B, C) sa pod podelom iskazanom brojem (1, 2).

Škola stranih jezika „Tulumba“ radi po nivoima usaglašenim sa COMMON EUROPEAN FRAMEWORK OF REFERENCE (CEFR). Prema ovom jezičkom okviru u nastavi koristimo najsavremenija izdanja renomiranih svetskih izdavača (Cambridge, Oxford, Longman, Express Publishing, Hueber, Edilingua, CLE International i mnoge druge). Udžbenici su prilagođeni grupnoj i individualnoj nastavi. U radu, osim osnovnih udžbenika, koristimo i dodatni materijal kako bismo stimulisali učenike na razmenu mišljenja i simulacije realnih situacija.

Online kursevi jezika!

Učite od svoje kuće jezik koji želite! Danas, kada se živi brže nego ikada, možete uštedeti Vaše vreme tako što ćete učiti jezik online od kvalitetnih predavača iz naše škole. Online kursevi su kursevi za polaznike koji nemaju puno vremena, za one koji žive daleko, a žele da uče kod nas, za one koji ne vole gužvu u saobraćaju. Princip rada je identičan kao i tokom kurseva koji se održavaju kod nas u školi, samo što učenici ostaju kod kuće ili uče jezik iz svoje kancelarije. Časovi se održavaju u vreme kada to Vama odgovara, tempom koji Vama odgovara.

Online kurse je nastava preko interneta. Kurs možete pohađati iz Vaše kuće ili sa bilo kog kompjutera, iz bilo kog mesta. Jedini uslov je da imate kompjuter, dobru vezu sa Internetom, instaliran i funkcionalan Skype program i slušalice sa mikrofonom za časove konverzacije.

Sav materijal potreban za učenje (knjigu, radnu svesku i audio fajlove) dobijate od nas u elektronskom formatu na mejl ili u vidu skripti na Vašu kućnu adresu.

Uplate časova se vrše na račun škole, u bilo kojoj banci ili pošti u Srbiji.

Kursevi za decu

TRAJANJE KURSEVA ZA DECU: 10 meseci (septembar – jun)
TEMPO RADA (GRUPNA NASTAVA): 2 časa nedeljno u trajanju od 60 minuta
TEMPO RADA (INDIVIDUALNA I POLUINDIVIDUALNA NASTAVA): 1 ili 2 časa nedeljno u trajanju od 60 ili 90 minuta

Trajanje kursa: Kursevi za decu se održavaju tokom cele školske godine i u skladu su sa zvaničnim školskim rasporedom. Početak prvog semestra naših kurseva za decu je u septembru a početak drugog je u januaru.

Nivoi kurseva: Svi nivoi kurseva za decu prate njihov uzrast, školski program i nivo znanja. Kursevi su prema tome podeljeni na kurseve za najmlađe (deca od 4 do 6 godina), kurseve za predškolce (6 godina) i kurseve za školsku decu koji su podeljeni prema razredima.

Kopiranje i republikacija sadržaja objavljenih na sajtu skolatulumba.com, delimično ili u celini, u elektronskoj ili pismenoj formi, bez pismenog odobrenja škole "Tulumba" su zabranjeni.

“Drugarica mi je preporucila školu „Tulumba“. Cena je vrlo pristupačna i jedan je od najvežnijih razloga...”

Ivana Veljković
18. 05. 2011.

detaljnije

“Veoma sam zadovoljna prostorijama, nastupom predavača, kao i konceptom časa. Obaveštena sam o svim bitnim pitanjima...”

Slavica Petrović
18.05.2011.

detaljnije

„Zadovoljan sam konceptom časova, ljubaznošću, cena je povoljna...”

Rođa Gvozdenović
10.06.2011.

detaljnije