Zrenjaninski put 94
Beograd
Telefon: +38161 654 33 78
E-mail: skolatulumba@gmail.com

O nama

Škola stranih jezika „Tulumba“ nalazi se u Beogradu, na Zrenjaninskom putu broj 94. Osnivač, idejni tvorac i vlasnik škole je Marija Aleksić, master i diplomirani filolog turskog jezika i književnosti sa višegodišnjim prevodilačkim iskustvom. Naš naziv koji asocira na poslasticu poznatu i omiljenu i u Srbiji i u Turskoj, simbolizuje spoj srpske i turske kulture i predstavlja skraćenicu od Türkçe Okulum. Prevod Türkçe Okulum glasi: Moja škola turskog jezika.

The Divan of Tulumba Language Centre nastao je kao rezultat devetogodišnjeg rada Centra za učenje stranih jezika Tulumba po čemu je i dobio naziv koji bi u prevodu glasio „Zbirka pesama moje škole turskog jezika”, asocirajući nas na čuveno delo “The Divan of Hafiz” persijskog pesnika Hafiza Širazija. U tursko-persijsko-arapskoj kulturi reč Divan (Persian دیوان, dīwān) široko je rasprostranjena i sinonim je produktivnosti i kreativnosti, dok nas u međunarodnom kontekstu podseća na opuštenu komunikaciju i druženje koje nadahnjuje. Reč Divan u istočnjačkoj kulturi označava zbirku pesama, spisa ili članaka, u turskom jeziku i nekadašnje Carsko Veće, dok je u srpskom jeziku prisutan turcizam divaniti u značenju govoriti, ćaskati, pričati. Reč DIVAN i dugogodišnji naziv škole koji dolazi od turcizma u srpskom jeziku TULUMBA, projektovali su THE DIVAN OF TULUMBA, predstavljajući nam mesto susreta gde se jezičke i kulturne kompetencije razvijaju i praktikuju u zabavnoj i insipirativnoj atmosferi.

„Sakupljaj biser pravog znanja jer ti ga niko neće oduzeti. Drago kamenje, zlato i srebro idu od ruke do ruke. Što naslediš ili dobiješ to i potrošiš.“ Persijska poslovica.

Prioritet škole „Tulumba” jesu obrazovani i kvalitetni predavači, diplomirani filolozi i profesori jezika. Naše profesore odlikuje motivacija i predanost svom pozivu.

Očekujemo Vas u prijatnom ambijentu, sa sjajnim i ljubaznim predavačima. Uz pomoć stručnog tima naših profesora pomoći ćemo Vam da lako savladate jezik, budete sigurni prilikom komunikacije na stranom jeziku i izaberete metode i vrstu kursa prema Vašim potrebama. Ljubazni predavači će Vam svesrdno pomoći da naučite jezik i saznate više o kulturi, tradiciji i istoriji područja za čiji jezik ste se opredelili.

Ponosni smo na činjenicu da je puno naših učenika odabralo školu „Tulumba“ po usmenoj preporuci prijatelja. Naš najveći uspeh su zadovoljni i uspešni učenici iz svih delova Beograda, koji ostvaruju sjajne i zapažene rezultate na raznim takmičenjima, na svom poslu ili u inostranstvu, u svojim školama ili na Fakultetima, i koji se svuda ističu svojim znanjem! Dođite i proverite zašto nas već više od 9 godina svrstavaju među najbolje!

„Jezik je život ljudi, a izvan života je samo smrtno ćutanje. Jezik je živa snaga sa kojom je vezana ne samo kultura nego i samo postojanje jednog naroda.“ Ivo Andrić

Škola je otvorena svim danima (prepodnevni, poslepodnevni i večernji termini), uključujući i vikend, što Vam omogućava da časove pohađate u terminima koji Vama odgovaraju.

U ponudi imamo sve vrste kurseva i individualnih časova engleskog, turskog, italijanskog, nemačkog, norveškog, arapskog, persijskog, francuskog, španskog, ruskog, mađarskog, rumunskog, kineskog, portugalskog, japanskog, švedskog, danskog, grčkog, albanskog, češkog, ukrajinskog, holandskog, bugarskog, srpskog za strance i još mnogo drugih jezika. Izaberite standardne, konverzacijske, specijalizovane ili intenzivne, individualne, poluindividualne ili grupne kurseve koji su prilagođeni Vama i Vašim potrebama.

"Bir dil bir insan, iki dil iki insan." (Türk Atasözü)

"Nulla lingua tam dificillis est quin disci possit." Nijedan jezik nije tako težak da se ne bi mogao naučiti.

Našim polaznicima ne namećamo visoke i akademske standarde znanja, već im pružamo mogućnost da nauče ono sto je njima potrebno. Nastavu u našoj školi mogu pohađati SVI, bez obzira na prethodno znanje, uzrast, odnosno životno doba. U cilju što lakšeg savladavanja stranog jezika nastava se odvija u malim grupama (od 2 do maksimalno 8 polaznika u grupi), adekvatno opremljenom prostoru i prijatnoj atmosferi koja Vam omogućava da na kvalitetan način savladate gradivo. Na raspolaganju su Vam savremeni sistem učenja i bogat nastavni program. Nastava u našoj školi zasniva se na totalnom pristupu i cilj je usavršavanje četiri veštine - čitanje, pisanje, razumevanje i govor. Akcenat u učenju se stavlja na komunikativni pristup. Profesori tokom nastave podstiču polaznike da aktivno učestvuju u nastavi, da vode dijaloge i diskutuju. Nastava se usmerava ka realnoj upotrebi stranog jezika, jer znati jedan jezik znači govoriti ga.

Osim navedenih, prednosti učenja u našoj školi su: rad po udžbenicima renomiranih svetskih izdavača, adekvatna i stalna pomoć profesora, nivoi znanja jezika koji su usklađeni sa nivoima Saveta Evrope, besplatno testiranje pri upisu i mnoge nagrade i STALNI POPUSTI za sve naše učenike tokom cele godine.

❝Those who know nothing of foreign languages know nothing of their own.❞ ‒Johann Wolfgang von Goethe

Usluge koje pružamo: Podučavanje i prevodilačke usluge (sve vrste usmenih i pismenih prevoda).

Jezici: Engleski, turski, norveški, italijanski, nemački, arapski, persijski, francuski, španski, ruski, mađarski, rumunski, kineski, portugalski, japanski, švedski, danski, grčki, albanski, češki, ukrajinski, holandski, bugarski, srpski za strance i još mnogo drugih jezika.

Nivoi: Svi nivoi (E, A1, A2, B1, B2, C1, C2).

Uzrasti: Predškolski, školski i odrasli.

Vrste kurseva: Redovni, ubrzani, konverzacijski, specijalizovani, individualni, poluindividualni i grupni kursevi, kao i kursevi za firme.

Vrste časova: Individualni, poluindividualni, grupni časovi i radionice.

Mesto održavanja kurseva i individualnih časova: U školi, kod Vas i online.

Priprema za polaganje sledećih ispita: Prijemni ispit na Filološkom fakultetu, svi ispiti na Filološkom fakultetu (svi jezici/studijske grupe), CAMBRIDGE English i TOEFL ispiti (KET, PET, FCE, CAE, CPE, IELTS, TOEFL), TÖMER ispit za turski jezik, DELE ispit za španski, kao i ispit Goethe Instituta za nemački jezik.

Vreme održavanja nastave: Časovi se održavaju tokom celog dana, u toku cele nedelje (radnim danima i vikendom), u zavisnosti od trenutnog rasporeda časova.

"Quot linguas calles, tot homines vales." Koliko jezika znaš, toliko ljudi vrediš.

Naši profesori

Tim predavača u našoj školi jezika čine iskusni diplomirani i master profesori stranih jezika Filološkog fakulteta u Beogradu, koji rade u školi „Tulumba“ od njenog osnivanja. Veoma smo ponosni na činjenicu da radimo zajedno već više od 9 godina. Svi profesori odabrani su na osnovu svog znanja, odgovornosti i posvećenosti svom poslu.

Ono što nas razlikuje od ostalih jeste velika posvećenost i profesionalnost u radu. Naši polaznici, kao najveći kvalitet naše škole godinama unazad ističu upravo angažovanje profesora, njihovu pomoć polaznicima i veliku motivaciju za što kvalitetnijim podučavanjem, kako dece tako i odraslih. Dokaz za to jesu zapaženi rezultati i uspesi naših učenika, i veliki procenat polaznika (oko 90%) koji nam svake godine ukazuje poverenje i nastavlja pohađanje nastave u našoj školi.

Osim za izvođenje redovnih i konverzacijskih kurseva, naši profesori su obučeni za izvođenje specijalizovanih kurseva koje imamo u ponudi, kao i za rad sa predškolcima, osnovcima, tinejdžerima i odraslima, kako u grupnom tako i u individualnom radu.

Kopiranje i republikacija sadržaja objavljenih na sajtu skolatulumba.com, delimično ili u celini, u elektronskoj ili pismenoj formi, bez pismenog odobrenja škole "Tulumba" su zabranjeni.

“Drugarica mi je preporucila školu „Tulumba“. Cena je vrlo pristupačna i jedan je od najvežnijih razloga...”

Ivana Veljković
18. 05. 2011.

detaljnije

“Veoma sam zadovoljna prostorijama, nastupom predavača, kao i konceptom časa. Obaveštena sam o svim bitnim pitanjima...”

Slavica Petrović
18.05.2011.

detaljnije

„Zadovoljan sam konceptom časova, ljubaznošću, cena je povoljna...”

Rođa Gvozdenović
10.06.2011.

detaljnije