Zrenjaninski put 94
Beograd
Telefon: +38161 654 33 78
E-mail: skolatulumba@gmail.com

Turski jezik

Turski jezik je po broju ljudi koji ga govore šesti jezik na svetu. Izuzetno je harmoničan jezik, sa osam samoglasnika u alfabetu. Po svojoj strukturi toliko je logičan, da je ova struktura uzeta kao osnova za veštački jezik, esperanto.

Naučite turski jezik i unapredite svoje poslovanje sa firmama iz Turske. Saznajte više o bogatoj turskoj kulturi koja se vekovima razvijala na tlu Anadolije, raskrsnici puteva starih civilizacija.

Učinite prijatnim svoj odmor u Turskoj, kroz komunikaciju na turskom steknite nova prijateljstva i upoznajte izuzetno ljubazne i prijateljski nastrojene Turke.

Upoznajte turske poslovice, izraze i svakodnevne pozdrave i običaje koji su u Turskoj obavezni prilikom razgovora ili obraćanja nekome, a koje ste svi već primetili i zapamtili gledajući popularne turske serije.

Saznajte više o turcizmima u srpskom jeziku i viševekovnoj povezanosti i sličnosti turske i srpske kulture, jezika i običaja.

I na kraju dođite da se družimo, putujemo zajedno na kulturni obilazak Turske, zajedno posetimo Efes, Pamukkale i naravno Istanbul!

Udžbenici po kojima ćete učiti turski su originalni udžbenici „Tömer”-a, centra za učenje turskog jezika pri Univerzitetu u Ankari.

Nivoi kurseva turskog jezika:

1) NIŽI POČETNI NIVO A1/1
2) NIŽI POČETNI NIVO A1/2
3) VIŠI POČETNI NIVO A2/1
4) VIŠI POČETNI NIVO A2/2
5) SREDNJI NIVO B1/1
6) SREDNJI NIVO B1/2
7) NIŽI NAPREDNI NIVO B2/1
8) NIŽI NAPREDNI NIVO B2/2
9) NAPREDNI NIVO C1/C2

Svaki nivo traje 3 meseca (24 časa).

KONVERZACIJSKI I UBRZANI KONVERZACIJSKI KURSEVI TURSKOG JEZIKA

Konverzacijski kursevi turskog jezika namenjeni su isključivo onima koji su prethodno savladali osnove ovog jezika i koji sada žele da usavrše svoje konverzacijske sposobnosti, kao i da vežbaju uzajamnu interakciju i komunikaciju na raznovrsne teme, osmišljene tako da budu zanimljive i korisne svim polaznicima.

Koncepcija samih časova osmišljena je tako da se polaznici, kroz dijaloge koji se odvijaju na zadate teme, oslobode u govoru, te pasivno znanje ovog jezika pretvore u aktivno. Polaznici će tako, aktivnom i dinamičnom komunikacijom na turskom jeziku, kao i razmenom mišljenja i ideja, svoje prethodno stečeno znanje podići na viši nivo.

Redovni konverzacijski kursevi, kao i ubrzani konverzacijski kursevi, traju 9 dvočasa i moguće je njihovo održavanje na svim nivoima (početni, srednji i viši), s tim što redovni konverzacijski kursevi podrazumevaju nastavu koja se odvija 2 puta nedeljno (2*90min), dok se ubrzani konverzacijski kursevi odvijaju dinamičnije, te se nastava održava 3 puta nedeljno (3*90 min).

Dođite da uz veselu atmosferu, kroz smeh i nastavu koja podrazumeva i gledanje filmova i slušanje muzike na ovom orijentalnom jeziku, savladate sve komunikacijske prepreke i Vaše poznavanje turskog jezika dovedete na zavidan nivo.

Konverzacijski kursevi podeljeni su na sledeće nivoe:

Konverzacijski kurs obuhvata ukupno 9 dvočasa, časovi se održavaju tempom od 2 dvočasa nedeljno, dok ubrzani konverzacijski kurs takođe obuhvata 9 dvočasa, s tim što se časovi održavaju tempom od 3 dvočasa nedeljno.

Kopiranje i republikacija sadržaja objavljenih na sajtu skolatulumba.com, delimično ili u celini, u elektronskoj ili pismenoj formi, bez pismenog odobrenja škole "Tulumba" su zabranjeni.

“Drugarica mi je preporucila školu „Tulumba“. Cena je vrlo pristupačna i jedan je od najvežnijih razloga...”

Ivana Veljković
18. 05. 2011.

detaljnije

“Veoma sam zadovoljna prostorijama, nastupom predavača, kao i konceptom časa. Obaveštena sam o svim bitnim pitanjima...”

Slavica Petrović
18.05.2011.

detaljnije

„Zadovoljan sam konceptom časova, ljubaznošću, cena je povoljna...”

Rođa Gvozdenović
10.06.2011.

detaljnije