Zrenjaninski put 94
Beograd
Telefon: +38161 654 33 78
E-mail: skolatulumba@gmail.com

Norveški jezik

Kraljevina Norveška je nordijska zemlja na zapadnom delu Skandinavskog poluostrva površine 324.220 km². Broj stanovnika 01.01.2011. godine iznosio je 4,92 miliona. Glavni grad je Oslo sa 876 391 stanovnika.

Poslednjih godina javila se velika potreba za uvozom radne snage iz drugih zemalja, posebno kada je reč o medicinskim radnicima. Životni standard je veoma viskok, što Norvešku, iako relativno hladnu zemlju, čini primamljivom za život.

Početni kurs norveškog radi se po knjizi „På vei”, sa posebnim akcentom na konverzaciji. Nakon početnog kursa polaznici će moći da vode osnovnu konverzaciju i znaće osnove gramatike. Vokabular se naročito proširuje tokom srednjeg kursa pomoću knjige „Stein på stein“. Završni kurs radi se po knjizi „Her på berget”.

Nivoi kurseva norveškog jezika:

Svi nivoi norveškog jezika traju po 3 meseca.

Kopiranje i republikacija sadržaja objavljenih na sajtu skolatulumba.com, delimično ili u celini, u elektronskoj ili pismenoj formi, bez pismenog odobrenja škole "Tulumba" su zabranjeni.

“Drugarica mi je preporucila školu „Tulumba“. Cena je vrlo pristupačna i jedan je od najvežnijih razloga...”

Ivana Veljković
18. 05. 2011.

detaljnije

“Veoma sam zadovoljna prostorijama, nastupom predavača, kao i konceptom časa. Obaveštena sam o svim bitnim pitanjima...”

Slavica Petrović
18.05.2011.

detaljnije

„Zadovoljan sam konceptom časova, ljubaznošću, cena je povoljna...”

Rođa Gvozdenović
10.06.2011.

detaljnije